Zrób swój Krem do twarzy z 5% ekstraktem irysa. Krem nawilża, wygładza i ujędrnia twarz. Zanim zrobisz krem dowiedz się trochę o składnikach.
Faza wodna:
58,5g hydrolat różany (KUPISZ TUTAJ)
0,5g konserwantu, (KUPISZ TUTAJ )
- Faz Tłuszczowa:
23g oleju z pestek winogron (KUPISZ TUTAJ)
5g kwasu hialuronowego,(KUPISZ TUTAJ)
2g olejku z dzikiej róży, (KUPISZ TUTAJ)
1g witaminy E. (KUPISZ TUTAJ)
Składniki do kremu kupisz klikając na produkty dostępne na zdjęciach
[lookbook id="1406"]
Faza wodna:
- Hydrolat różany- po pierwsze ładnie pachnie, nawilża, ujędrnia cerę,
- Konserwant DHA+BA- akceptowany przez organizacje certyfikacyjne takie jak Ecocert czy Soil, do konserweowania kosmetyków ekologicznych. Produkt nie testowany na zwierzętach.DHA BA jest skuteczny w stosunku do bakteri gramdodatnich i ujemnych, pleśni i grzybów. Działa w szerokim zakresie Ph od 2-6.
Faza tłuszczowa:
- Olej z petesk winogron -Wykazuje wysoką zgodność z naturalnym sebum skóry, nie działa komandogennie, może być z powodzeniem stosowany w preparatach do skóry trądzikowej, tłustej, mieszanej. Olejek ma również działanie antybakteryjne.
- OLIVEM 1000-emulgator, odpowiada za połączenie fazy wodnej i tłuszczowej, to dzięki niemu powstaje krem
Faza dodatków:
Dodawana jest na sam koniec, po z emulgowaniu fazy wodnej i tłuszczowej. Substancje aktywne są bardzo delikatne i nieodporne pod wpływem wysokiej temperatury. Najlepiej podać w temperaturze ok 40C.
- Olejek z dzikiej róży pobudza aktywność i wzrost liczby fibroblastów, dzięki czemu wpływa na zwiększenie ilości prawidłowo zbudowanego kolagenu w skórze właściwej.
- Kwas Hialuronowy idealnie się wchłania i dociera tak do powierzchniowych jak i głębszych warstw skóry, zachowując przy tym maksymalną zdolność do wiązania wody w skórze.
- Ekstrakt z irysa działa odmładzająco, przeciwzmarszczkowo, zapobiega wiotczeniu skóry, opóźnia procesy starzenia.
- Witamin E-witamina młodości, wydłuża działanie kremu i działa przeciwzmarszczkowo.
Jak wykonać:
Do
słoika wsyp olivem 1000 i roztop go w kąpieli wodnej (temperatura
topnienia ok 80C) w osobnym słoiczku odważ pozostałe składniki z fazy
wodnej i tłuszczowej podgrzane
do temperatury ok 40C, Do emulgatora przelej w/w składniki, użyj do
tego mikser, blender. Kiedy schłodzi się krem dodaj składniki z fazy
dodatków. Krem jest gotowy do stosowania.
Witam drogie osoby.
OdpowiedzUsuńPrzyszedłem do Państwa z bardzo ciekawą propozycją. Rzeczywiście, jesteśmy bardzo wiarygodną organizacją i specjalizujemy się w pomocy finansowej. Niezależnie od Twojej sytuacji czy pozycji społecznej, skontaktuj się z nami bardzo szybko, aby uzyskać pewną, bezpieczną i szybką pożyczkę.
E-mail: kristinajohansson08@gmail.com